Sosyal Medya

Güney Afrika Vizesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler | Vize Ofis
1881
post-template-default,single,single-post,postid-1881,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1
 

Güney Afrika Vizesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

güney afrika vize bilgisi - vize ofis ankara - vizeofis

Güney Afrika Vizesi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda Güney Afrika Vizesi ile ilgili Bilinmesi Gerekenlerden bahsediyoruz.

Afrika’nın gözde ülkeleri arasındaki Güney Afrika’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kalacakları gün sayısına göre vize muafiyetlerinden yararlanma hakları vardır. Güney Afrika, Türk Pasaportu taşıyan kişilere yönelik 30 günlük vize muafiyeti sunan ülkeler arasında yer alır. Eğitim veya ticari nedenlerden dolayı uzun süre Güney Afrika’da misafir olacak kişilere yönelik ise, vize prosedürü uygulanır. Prosedürle ilgili mevzuatı yerine getirmek ve vize alım sürecini çok kısa süreler içerisinde tamamlamak adına vizeofis.com.tr üzerinden Güney Afrika vize başvuru işlemleri başlatılabilir.

2019 Güney Afrika Vize Alım Rehberi

Ülkemizin vizesiz seyahate yönelik çalışmalarından alınan olumlu netice sonrası birçok ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı doğmuştur. Ancak bu konuda yapılan açıklamaların yanlış anlaşılmasından kaynaklı bazı sorunlar yaşanmaya devam ediliyor. Ticari, hukuki veya eğitimle alakalı seyahatlere yönelik vize prosedürleri çok farklı bir şekilde ilerler. Ayrıca, vize muafiyeti süresiz değildir ve bu muafiyetin şart ve koşulları ülkeden ülkeye değişiklik arz edebilir. Bu bakımdan sadece turistlik amaçla Güney Afrika’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının 30 günlük vize muafiyetinden yararlanma imkanları vardır.

Güney Afrika Çalışma Vizesi ve Vize Ücreti

Ticari menfaat amacı ve çalışmak gayesi ile Güney Afrika’ya seyahat etmek isteyenlere yönelik uygulana vize prosedürleri, turistlik gezi amacını taşıyanlara uygulananla bir değildir. Ticari amaç için Güney Afrika’ya gidecek kişilerin ülkede kalış sürelerinin bir aydan fazla olması durumunda vize başvuru işlemleri yapmaları zorunludur. Bu kapsamda, talep edilen Güney Afrika vizesi takdimi için gereken vasıf ve yeterliliğe sahip olunduğuna yönelik belgelerin konsolosluğa teslim edilmesi gerekir. Teslim edilen evrak ve beyanların incelenmesinden sonra vize başvuru talebine ret veya olumlu cevap gönderilir. Bu sürecin hem olumlu bir şekilde sonuçlanması hem de kısa sürmesi için talep edilen evrakların doğru, eksiksiz ve prosedüre uygun olması lazımdır.

Güney Afrika tarafından uygulanan vize ücretleri, değişenlik arz edebilir. En son talep edilen ücret, 40 Euro kadardır. Başvuru amacına göre vize ücretleri ve geri ödenmek üzere talep edilen depozito ücretleri farklılık içerebilir.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Vize Politikası

Güney Afrika Cumhuriyeti, ülkelerarası seyahat anlaşmalarına bağlı kalarak hareket eden ülkeler arasında yer alır. Bu minvalde organize ettiği ülke giriş çıkış işlemlerinde diplomatik pasaporta sahip kişilere, hizmet ve hususi pasaport sahibi şahıslara karşı herhangi bir vize zorunluluğu getirmez. Ancak bu tip pasaporta sahip kişilerin vizesiz ülkede kalma sürelerini de belirli bir süreye bağlı kılmıştır. Yine, ikili anlaşmalar yaptığı ülkelere karşın vize muafiyeti sunmaktadır. Bu ülkelerden biri de, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ülkeye yapılacak seyahatlerde ilk 30 gün için vize muafiyeti vardır. Ancak bu sürenin aşılması veya aşılacak olması halinde vize başvurularının yapılması için gereken prosedürün uygulanmasına dikkat edilmelidir.

No Comments

Post A Comment