AMERİKA VİZESİ İŞLEMLERİ – AMERİKA VİZE BAŞVURU EVRAKLARI
Amerika Vizesi İşlemleri İçin Gerekli Evraklar
- En az 6 ay geçerli şahsen imzalanmış pasaport
- Varsa eski pasaportlar
- Vize işlemleri için davet mektubu
- DS 160 vize başvuru formu (online olarak Vizeofis tarafından doldurulacaktır.)
- Vize işlemleri için 50 mm x 50 mm 1 adet biyometrik fotoğraf
- AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU ( ABD FORM )
Amerika Ticari Vize için gerekli ek evraklar
- Vize için dilekçe : Türkiye’deki şirketten şirketin antetli kâğıdına Amerika Büyükelçiliğine hitaben yazılmış bir dilekçe, kaşeli ve yetkili kişi tarafından imzalanmış olmalıdır.
- İşyeri belgeleri
- Maaş bordrosu
- Sgk bilgileri
- Seyahat sağlık sigortası (Tarafımızdan temin edilmektedir)
- AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU (ABD FORM )
Amerika Fuar Vizesi için gerekli ek evraklar
- Fuar davet yazısı. (Ziyaretçiler için)
- Fuara katılım sözleşmesi. (Katılımcılar için)ABD FORM
- AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU ( ABD FORM)
Ziyaret Amaçlı Vize Başvurusu (Turistik Vize) Ek Evraklar
- Nüfus bilgileri
- Mali durumu kanıtlayan belgeler
- AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU
Kamu Kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerden istenen belgeler:
- Mesleğinize dair bilgi içeren çalışma belgesi
- Talep edilen vize süresi için resmi izin belgesi
- İşyeri kimliği
- Maaş bordrosu veya belgesi
- AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU (ABD FORM)
Kamu Kuruluşları dışında (özel sektörde) çalışanlardan istenen belgeler
- Mesleğinize dair bilgi içeren çalışma belgesi
- Talep edilen vize süresi için izin belgesi
- Sosyal Sigorta Belgesi
- Maaş bordrosu veya belgesi
- AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU ( ds-160 formu için Tıklayınız )
Emeklilerden istenen belgeler
- Emeklilik kimlik fotokopisi
- Aylık emekli maaşınızı gösteren emeklilik belgesi
- AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU ( ds-160 formu için Tıklayınız )
Amerika’ya tedavi amaçlı gitmek isteyen kişilerden istenen belgeler
- Kesin teşhise ilişkin bir devlet hastanesinden alınan rapor
- Geçim kaynağına ilişkin belgeler (yukarıdaki bilgilere bakınız)
- Amerika’daki doktor veya hastane tarafından tedavi tarihini gösteren ve hastane masraflarının kimin tarafından karşılanacağını belirten yazı
- AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU ( ds-160 formu için Tıklayınız )
Amerika Vizesi Harç Ücreti : 160 Usd
AMERİKA UÇAK BİLETİ : Amerika vizesi için gerekli uçak biletlerinin rezervasyonu ve satın alınması için lütfen 0312 425 11 01’den irtibata geçiniz.
AMERİKA OTEL REZERVASYONU : Amerika vizesi için gerekli olan otel rezervasyonu ve satın alınması için lütfen 0312 425 11 01’den irtibata geçiniz
AMERİKA FUAR DAVETİYESİ : Amerika fuar davetiyesi için lütfen 0312 425 11 01’den irtibata geçiniz
SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI : 50.000 usd teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçesi acentamız tarafından temin edilmektedir
SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI : 50.000 $ teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçesi acentamız tarafından temin edilmektedir.
Vize İşlem Süreleri
Ticari Vize: 3-5 iş günü.
Turistik Vize: 3-5 iş günü.
Amerika Büyükelçiliği İletişim Bilgileri
Atatürk Bulvarı No: 110 Kavaklıdere, Ankara
Telefon: 0312 455 55 55, 0312 467 00 19
Amerika Konsolosluğu İstanbul:
İstinye Mah., Kaplıcalar Mevkii, No:2, İstinye, İstanbul
Telefon: 0212 335 90 00 (Santral)
Faks: 0212 335 90 19 (Santral)
Vize İşlem Süreleri
Ticari Vize: 3-5 iş günü.
Turistik Vize: 3-5 iş günü.
Ofisimizde vizeniz için BİYOMETRİK FOTOĞRAFINIZI çektirebilir, alanında uzman kadromuzla 15 dakikada ONLINE BAŞVURU FORMUNUZU ( DS-160 formu ) doldurtabilirsiniz!
Ayrıntılı bilgi için arayınız. 0312 425 11 01 – 0532 482 41 91
Vizeofis
Kavaklıdere Mahallesi Paris Caddesi 24/3 06530 Çankaya/Ankara – ABD Büyükelçiliği Konsolosluk kapısı karşısı
! DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN VİZE DANIŞMANIMIZLA İRTİBATA GEÇİNİZ,TAKLİTLERİMİZDEN VE KONSOLOSLUK ÖNÜNDEKİ DOLANDIRICILARA İTİBAR ETMEYİNİZ.
VİZEOFİS (FREEWORLD TOURISM) TÜRSAB (TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ) VE T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA KAYITLI RESMİ BİR KURUMDUR.
AMERİKA VİZE BAŞVURU DS 160 FORMU ( ds-160 formu için Tıklayınız )
Mülakat Şeması Videosu
Amerika’da Turizm
Şan, şöhret, birbirinden güzel evler, dünya çapında alışveriş…. Şehirde ziyaret edilecek yerlerden biri Televizyon ve Radyo Müzesi’dir. Bunun dışında Rodeo Drive ve civarındaki bulvarlar lüks alışveriş imkanı sunmanın yanısıra renkli LA hayatından görüntüler sunar.
Hollywood
Dünyaya sinemayı armağan eden bu şehrin en renkli noktası yıldızlarla süslü kaldırımları ile Hollywood Bulvarı’dır. Bulvarın en fazla turist çeken noktası ise Mann’s Chinese Theatre’dır. Efsane olmuş isimlerin el ve ayak izlerinin olduğu bu eski sinema salonuna günde binlerce insan akın eder. Kiralık arabanız varsa dar kanyon yollarından Hollywood işaretine gitmeye çalışarak renkli ve Hollywood günü yaşayabilirsiniz (ama o tepeye hiçbir zaman ulaşamazsınız!). Eğer tüm gününüzü Hollywood’a ayıracaksanız, o zaman “Ripley’s Believe It Or Not Museum” ve “Hollywood Wax Museum” da gezebileceğiniz yerlerdendir.
Universal Studios
Sinemanın sihrinin yaratıldığı en meşhur noktalardandır. Los Angeles gezisinin bir gününü mutlaka ayırmanız gereken bu Stüdyolarda çocuklar gibi eğlenerek ve düzinelerce resim çekerek unutulmaz birgün geçirirsiniz. Sonuncusu 4’te kalkan 45 dakikalık Tram Turu alıp stüdyoları gezmeyi ve Jurassic Park, Back to the Future, Terminator, Waterworld gibi attraksiyonları görmeden ayrılmayın! Gece parkın hemen çıkışında bulunan Universal City Walk akşam yemeğiniz için en ideal yer olacaktır.
Disneyland
Los Angeles’a gelenlerin görmeden ayrılmadıkları bir nokta daha. Tam anlamıyla 7’den 70’e tüm yaşlara hitap eden bu masal şehrinde mükemmel bir gün geçirebilmek için hava koşullarını ve lastik ayakkabıyı unutmayın. Sayısız atraksiyon ve renkli görüntüler için fotoğraf makinesi şarttır!
Griffith Park
Amerika’nın en büyük parklarından biri olan Griffith Parkın içinde piknik alanları, at binme parkurları, yürüyüş ve hiking parkurları, gözlem evi, çocuk oyun alanları, golf alanları, LA Hayvanat Bahçesi bulunmaktadır. Şehrin içinde günübirlik şehirden kaçmak için Griffith Park’ı deneyin. Gözlem Evi Los Angeles’i tepeden kuşbakışı gürebileceğiniz en ideal noktadır.
Venice Beach
Çılgınlığın şekil bulduğu nokta. Ne olursa olsun Pazar sabahınızı Venice Beach’te bir yürüyüşe ayırın. Upuzun bir sahil boyunca kumların kenarında aklınıza gelebilecek herşeyi satan, her kesimden insan bulacaksınız. Los Angeles ruhunu tanıyabilmek için faydalı bir yürüyüş! Fotoğraf makinenizi ve rahat bir çift ayakkabıyı unutmayın. Pasifik Okaynusu’na ayağınızı sokmak için de iyi bir fırsat!
Museum of Tolerance
İnsanlığa insanlık dersi vermeyi amaçlayan ve günlük birçok olayda Los Angeles medyasına ayna olan bir müze. Irk ve kültürel toleransı sergilemeyi amaçlayan bu müzede duvar boyunda Amerika’daki nefret gruplarını belgeleyen bir bilgisayar haritası bulunmaktadır. Nazi Holokostu ile ilgili olarak da dünyanın en meşhur müzelerinden biri sayılır.
Getty Center
San Diego otoyolunun tepesinde kurulu bu müze, özel koleksiyoncu Paul Getty’nin koleksiyonunu sergilemektedir. İleri teknoloji ile işletilip korunan bu müzede eski Yunan heykellerinden Rönesans resimlerine, Van Gogh’lardan 20. yüzyıl fotoğraflarına kadar her türlü sanat eserini bulabilirsiniz. Müze aynı zamanda Los Angeles’a ve Pasifik’e doğru müthiş manzaralar sunar.
Marina Del Rey
LA şehrinin en büyük marinasıdır. Sahili çevreleyen restoranlarda yemek yiyerek marinayı gezebilir ve şanslıysanız oyun oynayan fok balıklarını görebilirsiniz. Büyük şehir atmosferinden kaçmak ve okyanus havası almak için güzel bir noktadır.
Malibu
Hemen hemen bütün büyük yıldızların yaşadığı bu şehri sahilden turlayabilirsiniz fakat maalesef ünlülerin evlerini göremezsiniz. Milyonlarca dolara malolan evler tamamen güvenlik çemberleri altındadır. Kuzeye doğru çıkarken Pepperdine Üniversitesini geçtikten sonra sahilde bir noktada parkederseniz çıplak ayakla kumsalda yürüyüş yapabilir ve okyanusa sıfır olağanüstü evler görebilirsiniz. Sahilin birçok noktası dünya sörfçülerinin en gözde mekanlarındandır. Ayrıca Malibu tepeleri LA sakinlerinin en gözde hiking tepeleridir.
Santa Monica
Okyanus kenarına kurulu Santa Monica ziyeretçilerine 24 saat eğlence sağlar. Gün içinde kumsal trafiği, Santa Monica Pier’deki (rıhtım) oyun parkı ve restoranlar, sahilde bisiklete binip paten yapan binlerce insan, sahile paralel 3. caddede bulunan ve trafiğe kapalı olan 3rd Street gün boyu ve geceleri cıvıl cıvıldır. Santa Monica’da güzel bir gün için sabah bir bisiklet turu (Venice Beach’e kadar), daha sonra 3rd Street’de bir yürüyüş ve öğle yemeği, ve birbirinden güzel dükkanlarda kesenize göre alışverişi tavsiye ederim.
PCH
Pasifik’e paralel giden bu şehirler arası yol, Batı sahilinde uzun zaman geçirecekseniz mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Aynı otoyol üzerinde kalarak olağanüstü Pasifik manzaraları ile güneye San Diego’ya ve kuzeye San Francisco’ya kadar çıkabilirsiniz. Eğer bir sahil turu düşünüyorsanız, Los Angeles San Francisco arası kendinize 3 gün verin ve Carmel, Monterey gibi ufak sahil kasabalarında kalarak bir rüya tatili yaşayın.
Big Bear ve Lake Arrowhead
Los Angeles’tan bir ila 2 saat araba mesafesinde olan bu dağ şehrileri kış aylarında başka türlü kar göremeyen Los Angeles’lıların akın akın kayağa gittiği noktalardır. Bir doğa harikası olan Lake Arrowhead’de bir saat boyunca tırmanacağınız dağın zirvesinde anı zamanda Los Angeles’ın su kaynaklarından biri olan Arrowhead gölünü göreceksiniz. Big Bear’de kiralayağınız şale tipi evlerin hepsi kayak pistlerine son derece yakındır. Sezonuna göre 4 ila 20 kişi kalabileceğiniz müstakil evleri 70-200 dolar arasına kiralayabilir ve yaz kış mükemmel bir doğa tatili yapabilirsiniz.
Long Beach ve Queen Mary
Değişik bir gün geçirmek için Long Beach’e kadar uzanabilirseniz Queen Mary gemisi ve restoranlarını deneyebilirsiniz. Sahile demirli bulunan bu büyük transatlantikte lüks restoranlara rezervasyon gerekmektedir. Ayrıca, geminin içindeki 365 odalı otel de çok iyi hizmet sunmaktadır. Gezi ücreti $ 12’dır ve 710 otoyolu ile ulaşılır.