Sosyal Medya

Almanya Vizesi Nasıl Alınır? | Vize Ofis
1806
post-template-default,single,single-post,postid-1806,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1
 

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

almanya vizesi nasil alinir

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Umuma Mahsus, yani bordo kapaklı pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almanya’ya yapacakları seyahatte ülkeden girebilmeleri için Almanya’ya vize müracaatında bulunmalıdır. Bu yazımızda, Almanya vizesi nasıl alınır, Almanya için geçerli hangi tür vizeler mevcut gibi konulara tüm detaylarıyla değinmeye çalışıyor olacağız; lütfen dikkatle okuyunuz.

Almanya Vizesi

Almanya, Shengen ülkelerinden bir tanesidir. Haliyle, daha önce pasaportunda daha önceye ait çok giriş çıkışlı Shengen vizesi olan kişiler için vize başvurusunda bulunma mecburiyeti yoktur. Yine, Almanya vizesi almaya hak kazanan kişiler, yolculuklarına Almanya’dan başlamak kaydı ile diğer Shengen ülkelerinde de vizesiz olarak dolaşma hakkına sahip olur. Almanya’ya yapılacak seyahat için başlangıçta başvuru yapabileceğiniz iki çeşit vize türü var. Birincisi, 90 günden kısa süren ziyaretler için Almanya Shengen Vizesi, ikincisi ise 90 günden uzun sürecek ziyaretler için Almanya Ulusal Vizesi. Bununla beraber yeşil, gri ve diplomatik pasaport sahipleri, 180 gün içerisinde 90 günden uzun sürmeyecek seyahatleri için vize başvurusu yapmak zorunda değildir.

Aile kurma, çalışma izni, oturma izni gibi uzun süreli ikamet etmek niyetiyle Almanya’ya seyahat etmeyi planlayan kişiler ise muhakkak Almanya Ulusal Vize başvurusunda bulunmak zorundadırlar. Bu tür uzun süreli vize başvuruları doğrudan Almanya Büyükelçiliği’ne yahut Almanya Başkonsolosluğu’na yapılmaktadır. 90 günden az sürecek ziyaretler için yapılacak vize başvuruları ise, konsolosluğun yetkili olarak atadığı kuruluşlar ve acenteler üzerinden gerçekleştirilebilir.

Almanya Shengen Vizesi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, Almanya Shengen ülkelerinden bir tanesidir. Esasen 1995 senesinde Avrupa Birliğinde yürürlüğe giren Shengen Sözleşmesi gereğince, sözleşmeye imza atan ülkeler, kendi aralarında dolaşım serbestliği sağlamakta ve Shengen bölgesi dışında kalan ülkelere vize ve seyahat hususunda ortak kurallar koymaktadırlar. Almanya dışında Shengen bölgesine dahil olan ülkeler Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Estonya, Danimarka, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İsveç, İspanya, İtalya, Liechtenstein, Letonya, Macaristan, Malta, Litvanya, Lüksemburg, Polonya, Slovakya, Portekiz ve Yunanistan’dır. Bunların dışında, Avrupa Birliği’ne dahil olmadığı halde başka özel anlaşmalar aracılığı ile Shengen ülkeleri arasında İzlanda, İsviçre ve Norveç de yerlerini almıştır. Bu 26 ülkede Shengen vizesi ile özgürce dolaşabilmek için, seyahatinizin ilk vize başvurusu yaptığınız ülkeden başlaması gerektiğini bir kez daha belirtmekte fayda var.

Almanya İçin Geçerli Vize Kategorileri

Almanya’ya seyahat edecek kişilerin, seyahat maksadına ve kalacakları gün sayısına bağlı olarak vize başvuruları da değişecektir. Almanya Konsolosluğu’ndan alabileceğiniz vize çeşitleri ise şunlardır:

  • Kısa Süreli (C Tipi) Almanya Vizesi: Almanya’ya yapılacak turistik, ticari, eğitim, konferans, tedavi, ziyaret, araştırma, kültürel ve spor aktiviteleri gibi seyahatler için gerekli olan vize türüdür. Turistik vize, aile ziyareti vizesi, ticari faaliyet vizesi bu sınıfa dahildir. Shengen vizesidir ve C tipi olarak adlandırılır.
  • Uzun Süreli (D Tipi) Almanya Ulusal Vizesi: Aralıksız 90 günü aşacak olan ve çalışma, evlilik, aile birleştirme gibi uzun süreli ziyaret ve / veya oturum (ikamet etme) için alınması gereken vizedir. Aile birleştirme, Erasmus, Çalışma vizeleri bu sınıfa dahildir.
  • Almanya Transit Vize: Türkiye’den yola çıkıp Almanya üzerinden üçüncü bir ülkeye transit olarak seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. Transit geçiş alanından ayrılmadan ve pasaport kontrolü yapılmadan geçiş yapılmasına olanak sağlayan vizedir.

Vize Ofis Ankara Almanya Vizesi

Vize Ofis olarak, özellikle AB ülkelerine yapılan vize başvurularının ne kadar detaylı olduğunu biliyor ve yılların verdiği deneyim ve profesyonel ekibimiz sayesinde tüm süreci eksiksiz bir şekilde yürütüyoruz. Siz de yakın bir zaman içerisinde Almanya’ya ya da Almanya üzerinden farklı bir ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız, Vize Ofis bu süreçte dirsek teması mesafede çözüm ortağınız olarak sizi bekliyor olacak.

No Comments

Post A Comment