Sosyal Medya

2020 Kısa Almanya Vizesi Rehberi | Vize Ofis
1875
post-template-default,single,single-post,postid-1875,single-format-standard,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1
 

2020 Kısa Almanya Vizesi Rehberi

almanya vize rehberi - vize ofis ankara - vizeofis

2020 Kısa Almanya Vizesi Rehberi

Bu yazımızda kısaca Almanya Vizesi’nden bahsediyoruz.

Milyonlarca Türk’ün yaşadığı Almanya’ya Türkiye’den yoğun bir ziyaretçi akını vardır. Hem turistlik amaçlarla hem de akraba ziyareti gibi nedenlerle gerçekleşen ziyaretlerin her biri için vize alımı şarttır. Schengen bölgesine dahil olan Almanya’ya gideceklere verilen vize ile farklı Avrupa ülkelerine girip çıkmak da mümkündür. Ancak öncelikli olarak vizesi alınan Almanya’dan Avrupa’ya giriş yapılması şarttır. Almanya vizesi almadan önce gidiş amacının belirlenmesi gerekir. Akraba ziyareti için farklı evrakların ve başvuru modelinin izlenmesi gerekirken, başka amaçlara binaen yapılacak ziyaretlerde de farklı mevzuatlar uygulanır.

Almanya Vizesi için Gerekli Evraklar

Almanya vizesi almadan önce seyahat amacının net bir şekilde tespit edilmesi lazımdır. Böylece, vize başvuru formunun çok daha doğru şekilde doldurulması ve talep edilen evrakların da amaca uygun şekilde toplanması mümkün olur. Almanya’ya akraba ziyareti için gidecek olanların davetiye mektuplarını da içeren başvuru evraklarını hazırlamaları gerekir. Eğitim, ticaret veya çalışmaya yönelik niyetleri kapsayan seyahatler için talep edilen evrak listeleri farklılık arz edebilir. Almanya’da 90’den fazla kalmayı planlayanların Schengen vizesine değil, Almanya Ulusal vize başvurusunda bulunmaları lazımdır.

Almanya Vizesi Nasıl Alınır ve Kaç Günde Çıkar?

Almanya’ya seyahat edecek kişilerin seyahat sürelerinin 90 günden kısa olması halinde C tipi vize başvurusunda bulunmaları lazımdır. Bir de, D tipi vize prosedürü vardır ve bu prosedür 90 günden fazla Almanya’da kalmak zorunda olacaklar için işletilir. Her iki modelin birbirinden farklı şartları vardır. Ancak her ikisinde de ortak nokta talep edilen evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanmasıdır. Eksik evrak, vize başvurusunun iptal edilmesine ve dolayısıyla vize alamamaya neden olur. D tipi vize için doğrudan Almanya konsolosluğuna başvuru yapılabilir. Ancak C tipi vizeler için aracı kurumlar üzerinden başvuru yapılması lazımdır.

Almanya Vizesi Ücreti

Almanya vizesi diğer Avrupa ülkelerindeki ücret tarifeleri üzerinden fiyatlandırılır. Her sene güncellenmekle beraber bir Alman vizesi başvuru için ödenmesi gereken ücret, 150 euro kadardır. Bu ücretin ödendiğini gösterir belgenin veya dekontun kesinlikle alınması lazımdır. Alınacak belge, vize evrakları içerisine konur ve değerlendirilmek üzere konsolosluğa gönderilir.

Ankara’dan Almanya’ya Vize Ofis’le Turist veya İş Amaçlı Olarak Nasıl Gidilir?

Almanya vizesi alacak kişilerin seyahat amaçlarına göre farklı işlemleri yerine getirmeleri lazımdır. Turistlik amaca binaen Almanya’ya gidecek kişilerin Schengen vizesine başvuru yapmaları çok daha doğrudur. Bu vizeyi alan kişilerin Almanya’ya giriş yaptıktan sonra diğer Avrupa ülkelerini de gezebilmeleri mümkündür. Ancak gezilecek ülkenin AB topluluğuna dahil olduğuna dikkat edilmelidir. Yine çalışmak maksadı ile Almanya’ya gidecek kişinin meslek erbabı olduğu ispat etmesi gerekir. Eğer Almanya’dan bir firma iş teklifi etmişse, ilgili firmadan gelen davete vize başvuru evrakları içerisinde yer verilmesi lazımdır. Çalışma izni gibi uzun süreli vize başvuruları D tipi vize için yapılır. Bu sürecin profesyonel bir şekilde tamamlanması adına Ankara merkezli Vize Ofis ajansından destek alınabilir.

No Comments

Post A Comment